BBQ Smoker Q 1250 Wędzarka grill

BBQ Smoker Q 1250

Nowy produkt

Wędzarka, która zadowoli każdego kucharza. Dzięki naszym rozwiązaniom, BBQ Smoker Q 1250, pozwala również na grillowanie, czy to na węglu bądź brykiecie. Węgiel do grilla, może zostać przygotowany w kominku, zanim rozpoczniesz grillowanie.

Więcej szczegółów

10 300,00 zł brutto

Więcej informacji

Co możesz przyrządzić w wędzarni z serii Q-smokers?

Klasycznie dania BBQ, żeberka, filety, podudzia, ryby a nawet całe zwierzęta, po prostu użyj swojej wyobraźni. Ryba z BBQ jest popularnym rozwiązaniem, ze względu na swoją prostotę i soczystość. Rekiny, leszcze, okonie, pstrągi i łosoś, są wspaniałe po wędzeniu, lecz jeszcze lepsze z grilla, jest to jednak proces długotrwały, zabierający od 20 do 30 minut.

Poza typowym przyrządzaniem BBQ, w wędzarniach z serii Q, można również klasycznie grillować. W tym celu przygotowaliśmy specjalne szufladki na węgiel. Szufladka musi zostać umiejscowiona, pod wędzarką, a szuflada na tłuszcz wysunięta. Specyficzna forma i perforowana powierzchnia, pozwala na odpowiednią cyrkulację powietrza, która może być regulowana za pomocą drzwiczek, na końcu kominka.

Jaki smak mają potrawy, przyrządzane w wędzarnii BBQ?

Grillowane potrawy są soczyste, naturalne a zależnie od użytego węgla, otrzymują jego aromatów. Intensywność tego aromatu, jest zależna od kilku czynników, takich jak - Temperatura, wilgotność i rodzaju przygotowywanego mięsa.

Dane Techniczne

  • Piec został wykonane z 3mm stali i waży 150 kg.

  • Kominek i kominy mogą zostać odczepione od reszty konstrukcji

  • Całość została pomalowana żaroodporną farbą (aż do +400 C):

  • Wielkość powierzchni grillowej 125 x 65 cm

  • Dwa ruszty na różnych poziomach o wielkośći: 700x500 mm i 700x350 mm.

  • Dwa kominki, zapewniają równomierna rozłożenie ciepła.

  • Dostęp do szufladki na węgiel z komfortowej i łatwej do do dojścia strony

  • Piec zawiera dwie szufladki na tłuszcza, co ułatwia czyszczenie

  • Kominy zawierają dwa zawory, które pozwalają na regulację temperatury

  • Wędzarka posiada wbudowany termometr (skala 0-120C)

  • Głębokość kominka 48 cm z żelaznym rusztowaniem na dole

  • Przednia część kominka, to płyta 20x20 cm, gdzie można podgrzać sosy

  • Drzwiczki do kominka można zamontować w dwóch pozycjach. rozwiązanie, pozwalające na regulowanie temperatury