BBQ Smoker Q 1000

Nowy produkt

Wędzarka dla prawdziwego kucharza. Stworzona z dużym naciskiem na poziom detali i ze wszystkimi dodatkami, które nawet ekspert, podał jako niezbędne. Zachowuje bardzo stabilny poziom temperatury i wilgotności. Łatwa użyciu i w utrzymaniu. Drewno jako podstawowy materiał grzewczy, zawsze zapewnia dobry i naturalny smak. W wędzarce, można również użyć węgla grillowego.

Więcej szczegółów

4 450,00 zł brutto

Więcej informacji

Co możesz przyrządzić w wędzarni z serii Q-smokers?

Klasycznie dania BBQ, żeberka, filety, podudzia, ryby a nawet całe zwierzęta, po prostu użyj swojej wyobraźni. Ryba z BBQ jest popularnym rozwiązaniem, ze względu na swoją prostotę i soczystość. Rekiny, leszcze, okonie, pstrągi i łosoś, są wspaniałe po wędzeniu, lecz jeszcze lepsze z grilla, jest to jednak proces długotrwały, zabierający od 20 do 30 minut.

Poza typowym przyrządzaniem BBQ, w wędzarniach z serii Q, można również klasycznie grillować. W tym celu przygotowaliśmy specjalne szufladki na węgiel. Szufladka musi zostać umiejscowiona, pod wędzarką, a szuflada na tłuszcz wysunięta. Specyficzna forma i perforowana powierzchnia, pozwala na odpowiednią cyrkulację powietrza, która może być regulowana za pomocą drzwiczek, na końcu kominka.

Jaki smak mają potrawy, przyrządzane w wędzarnii BBQ?

Grillowane potrawy są soczyste, naturalne a zależnie od użytego węgla, otrzymują jego aromatów. Intensywność tego aromatu, jest zależna od kilku czynników, takich jak - Temperatura, wilgotność i rodzaju przygotowywanego mięsa.

Dane Techniczne

  • Piec został wykonane z 3mm stali i waży 90 kg.

  • Kominek i kominy mogą zostać odczepione od reszty konstrukcji

  • Wędzarka ma koła, co pozwala na łatwy transport

  • Całość została pomalowana żaroodporną farbą (aż do +400 C)

  • Wielkość podgrzewacza 70x50 cm

  • Dwa ruszty na różnych poziomach o wielkości 70x50 cm i 70x35 cm

  • Ruszty wykonane  ze stali nierdzewnej

  • Dwa kominki gwarantują równomierne rozłożenie temperatury

  • Dostęp do szufladki na węgiel z komfortowej i łatwej do do dojścia strony

  • Drzwiczki do kominka można zamontować w dwóch pozycjach. rozwiązanie, pozwalające na regulowanie temperatury

  • Wędzarka posiada wbudowany termometr (skala 0-120C)

  • Piec zawiera dwie szufladki na tłuszcza, co ułatwia czyszczenie

  • Głębokość kominka - 48 cm z żelaznym rusztowaniem na dole

  • Przednia część kominka, to płyta 20x20 cm, gdzie można podgrzać sosy

  • Drzwiczki do kominka można zamontować w dwóch pozycjach. rozwiązanie, pozwalające na regulowanie temperatury